Piskóta hozzávalói:
- 2 egész tojás
- 2 evőkanál eritrit
- 10 evőkanál víz
- 2 evőkanál kókuszliszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 2 dl habtejszín
- 25 dkg túró (szerintem kevesebb is elég)
- 15 dkg joghurt (kis pohár)
- 1 kiskanál étkezési zselatin
- 1-2 evőkanál eritrit
- 15 dkg eper
- A tojásokat a vízzel, cukorral habosra keverjük.
- Ezután folyamatos keverés mellett, óvatosan hozzáadjuk a kókuszlisztet és a sütőport.
- 20-22 cm-es tortaformába öntve, előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
- A krémhez a tejszínhabot habosra keverjük.
- A túrót, joghurtot, eritritet a megmosott, apróra vágott eperrel alaposan elkeverjük. (nem baj, ha összetörik az eper, úgy lesz szép szine a habnak)
- 0,5 dl forró vízben feloldjuk a zselatint.
- Összekeverjük a habtejszínt és a túrós-joghurtos részt, majd hozzákeverjük a zselatinos vizet.
- Ezután a tortakarikát a piskóta körül hagyjuk és a tetejére halmozzuk a krémet.
- Hűtőben pihentetjük, míg összeáll.
- Tetejét tetszőlegesen eperrel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése