2014. május 11., vasárnap

Joghurtos-túrós epres torta


Piskóta hozzávalói:
  • 2 egész tojás
  • 2 evőkanál eritrit
  • 10 evőkanál víz
  • 2 evőkanál kókuszliszt
  • 1 kiskanál sütőpor
Krém hozzávalói:
  • 2 dl habtejszín
  • 25 dkg túró (szerintem kevesebb is elég)
  • 15 dkg joghurt (kis pohár)
  • 1 kiskanál étkezési zselatin
  • 1-2 evőkanál eritrit
  • 15 dkg eper
Elkészítése:
  1. A tojásokat a vízzel, cukorral habosra keverjük.
  2. Ezután folyamatos keverés mellett, óvatosan hozzáadjuk a kókuszlisztet és a sütőport.
  3. 20-22 cm-es tortaformába öntve, előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
  4. A krémhez a tejszínhabot habosra keverjük.
  5. A túrót, joghurtot, eritritet a megmosott, apróra vágott eperrel alaposan elkeverjük. (nem baj, ha összetörik az eper, úgy lesz szép szine a habnak)
  6. 0,5 dl forró vízben feloldjuk a zselatint.
  7. Összekeverjük a habtejszínt és a túrós-joghurtos részt, majd hozzákeverjük a zselatinos vizet.
  8. Ezután a tortakarikát a piskóta körül hagyjuk és a tetejére halmozzuk a krémet.
  9. Hűtőben pihentetjük, míg összeáll.
  10. Tetejét tetszőlegesen eperrel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése