2014. szeptember 15., hétfő

Mézes gold szelet


Hozzávalók:
  • 5 dkg Rama
  • 2 egész tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál méz
  • 40 dkg liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
Elkészítése:
  1. A ramat, tojást, mézet és a 10 dkg porcukrot gőz felett, kb. 5 percig keverjük.
  2. Ezután hozzákeverjük a lisztet és a szódabikarbónát is.
  3. 3 lapot nyújtunk belőle, tepsi hátán 10 perc alatt egyenként megsütjük őket.
  4. A tejből és pudingból sűrű krémet főzünk.
  5. Miután kihűlt a puha vajat habosra keverjük a porcukorral, és óvatosan hozzáadjuk a pudingot.
  6. A krém egyik felét az egyik lapra kenjük, majd a maradék feléhez hozzákeverjük a kakaóport.
  7. Rátesszük a középső lapot a vaníliás krémre, ezután rákenjük a csokis krémet és befedjük a harmadik lappal.
  8. Pihentetjük egy 2-3 órát, hogy puhuljanak a lapok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése