2014. szeptember 17., szerda

Zserbó


Hozzávalók:
  • 75 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg élesztő kevés tejben áztatva
  • 2 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 nagykanál cukor (élesztős tejbe)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 egész tojás
További hozzávalók:
  • lekvár (barack, málna)
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg darált dió
  • 16 dkg porcukor
Elkészítése:
  1. A langyos tejjel elkeverjük a kanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és egy picit kelesztjük.
  2. Kimérjük a többi hozzávalót, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és simára összegyúrjuk a tésztát.
  3. 4 részre osztjuk a tésztánkat, nagyon vékonyra kinyújtjuk, beletesszük a gáztepsibe az első lapot, megkenjük lekvárral.
  4. 10 dkg diót, 15 dkg porcukorral összekeverünk és a harmadát a lekvárra szórjuk.
  5. Ugyan így járunk el a második, harmadik lappal, kinyújtjuk, megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a maradék dióval.
  6. Befedjük a negyedik kinyújtott lappal.
  7. 1/2 óráig állni hagyjuk, majd villával megszurkáljuk a tetejét, azután megsütjük. 
  8. Gőz fölött étcsokoládét olvasztunk kb. 2 evőkanál olajjal, majd bevonjuk vele a kisült sütinket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése