Hozzávalók a kekszes részhez:
- 50 dkg darált keksz
- 25 dkg olvasztott vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 2 kiskanál keserű kakaópor
- 1,5 dl rum és tej keveréke tetszőleges arányban
- 25 dkg gesztenye massza
- 12 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 evőkanál rum
- 1 teáskanál kókuszreszelék
- A kekszes rész hozzávalóit összekeverjük, összegyúrjuk, majd két részre osztjuk.
- A gesztenyés részhez a vajat, cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és tovább keverjük.
- A kekszes részt kb. A4-es méretűre nyújtjuk alufólia segítségével.
- Rákenjük a gesztenyés krém felét, majd ügyesen a hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük.
- Ugyanígy készítjük el a másik tekercset is.
- Ezután hűtőbe rakjuk, majd pár óra múlva bevonjuk csokimázzal.
- Kb. 10-15 dkg csokit olvasztunk hozzá.
- Hűtve tároljuk, hidegen szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése