2013. március 26., kedd

Joghurt torta


Hozzávalók a piskótához:
  • 4 egész tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 6 evőkanál víz
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
Elkészítése:
  1. A tojásokat, a cukrot és a vizet a keverőgép segítségével jó habosra keverjük.
  2. Óvatosan hozzákeverjük a lisztet, sütőport.
  3. Kivajazott, lisztezett torta formába (26 cm) öntjük és előmelegített (180 fok) sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Töltelék hozzávalói:
  • 12 dkg porcukor
  • 3 pohár joghurt
  • 1 citrom ampulla
  • 4 dl tejszín --> Meggle (feketeerdő torta van a dobozán)
  • fél zacskó zselatin
  • 2 dl víz
  • 1 üveg barack befőtt vagy friss eper
Elkészítése:
  1. A fél zacskó étkezési zselatint 2 dl vízben felfőzzük.
  2. A 4 dl tejszínt kemény habbá keverjük.
  3. Hozzáadjuk a 3 pohár joghurtot, cukrot, citrom ampullát.
  4. A kihűlt, de még folyós zselatint is hozzákeverjük.
  5. Óvatosan beleforgatjuk a felkockázott barackot.
  6. A piskótát ketté vágjuk és egy tortagyűrűt rakunk köré.
  7. Az alsó részre öntjük az egész joghurtos habot, majd ráhelyezzük a tetejét.
  8. Hűtőben tároljuk, tetejét porcukorral díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése