Hozzávalók a piskótához:
- 4 egész tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 6 evőkanál víz
- 20 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- A tojásokat, a cukrot és a vizet a keverőgép segítségével jó habosra keverjük.
- Óvatosan hozzákeverjük a lisztet, sütőport.
- Kivajazott, lisztezett torta formába (26 cm) öntjük és előmelegített (180 fok) sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
- 12 dkg porcukor
- 3 pohár joghurt
- 1 citrom ampulla
- 4 dl tejszín --> Meggle (feketeerdő torta van a dobozán)
- fél zacskó zselatin
- 2 dl víz
- 1 üveg barack befőtt vagy friss eper
- A fél zacskó étkezési zselatint 2 dl vízben felfőzzük.
- A 4 dl tejszínt kemény habbá keverjük.
- Hozzáadjuk a 3 pohár joghurtot, cukrot, citrom ampullát.
- A kihűlt, de még folyós zselatint is hozzákeverjük.
- Óvatosan beleforgatjuk a felkockázott barackot.
- A piskótát ketté vágjuk és egy tortagyűrűt rakunk köré.
- Az alsó részre öntjük az egész joghurtos habot, majd ráhelyezzük a tetejét.
- Hűtőben tároljuk, tetejét porcukorral díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése