Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt (15 dkg teljes kiörlésű liszt, 35 dkg finomliszt)
- 3,5 dl tej
- 5 dkg folyékony vaj
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál só
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 evőkanál olívaolaj
- A tejet meglangyosítjuk, hozzárakunk egy kanál cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd félrerakjuk kelni.
- A lisztet kimérjük, átszitáljuk, belerakjuk a sót, megolvasztjuk a vajat, ezután a felfuttatott élesztős részt is ráöntjük.
- A robotgép dagasztó karjával lágy tésztát dagasztunk, majd letakarva, fél órát kelesztjük.
- Egy alig lisztezett deszkán kinyújtjuk a gombócunkat, egy nagy kört kell kapnunk.
- Ezt a kört 8 részre vágjuk.
- A szélesebb oldalnál kezdve a háromszögeket felsodorjuk, majd patkó alakúra hajlítunk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kifliket.
- Tetejüket tojással vagy tejjel lekenjük.
- Kis pihentetés után, előmelegített sütőben 200 fokon, 20-25 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése