2020. március 30., hétfő

Tejes kifli



Hozzávalók:
  • 50 dkg finomliszt (15 dkg teljes kiörlésű liszt, 35 dkg finomliszt)
  • 3,5 dl tej
  • 5 dkg folyékony vaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:
  1. A tejet meglangyosítjuk, hozzárakunk egy kanál cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd félrerakjuk kelni.
  2. A lisztet kimérjük, átszitáljuk, belerakjuk a sót, megolvasztjuk a vajat, ezután a felfuttatott élesztős részt is ráöntjük.
  3. A robotgép dagasztó karjával lágy tésztát dagasztunk, majd letakarva, fél órát kelesztjük.
  4. Egy alig lisztezett deszkán kinyújtjuk a gombócunkat, egy nagy kört kell kapnunk.
  5. Ezt a kört 8 részre vágjuk.
  6. A szélesebb oldalnál kezdve a háromszögeket felsodorjuk, majd patkó alakúra hajlítunk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kifliket.
  8. Tetejüket tojással vagy tejjel lekenjük.
  9. Kis pihentetés után, előmelegített sütőben 200 fokon, 20-25 perc alatt készre sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése