Pár napja találkoztam ezzel a recepttel Szofikánál és mivel semmi extra hozzávalót nem igényelt (kis változtatásokkal) egyből neki is láttam elkészíteni. Az íze engem emlékeztet a répatortára.
- 2 egész tojás
- 35 dkg liszt
- 20 dkg kristálycukor
- fél csomag sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 3 érett banán
- 2 csipet só
- 1 dl olaj
- 17 dkg tejföl
- 20 dkg mascarpone
- 5 dkg porcukor
- fél kávéskanál fahéj
- 1,5 dl habtejszín (Meggle)
- A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a tejfölt és olajat.
- Villával összenyomkodjuk a banánokat és azokat is hozzákeverjük a masszához.
- Összekeverjük a szárazanyagokat és azokat is hozzáöntjük a tésztához.
- Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.
- A tetejéhez a hozzávalókat habverővel habosra keverjük.
- Ha már nem forró a piskótánk rákenjük a tetejére a fehér krémet.
- Tetejét csokireszelékkel megszórjuk.
Szia! - látom nem régóta írsz blogot és már most nagyon klassz receptjeid vannak. Gratulálok és csak így tovább !
VálaszTörlésEz a süti pedig isteni, mind külsőre, mind pedig ízre:)
Köszi szépen! :)
TörlésNagyon guszta lett, remélem ízlett Nektek is :)
VálaszTörlésIgen, köszi a receptet! Férjem 9 pontot adott rá és az elég jónak számít. ;)
Törlés