2013. december 31., kedd

Zabpelyhes keksz aszalt sárgabarackkal és csokival




Hozzávalók:
  • 25 dkg Rama vagy vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 egész tojás
  • 30 dkg apró szemű zabpehely
  • 20 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • csipet szódabikarbóna
  • 10 dkg apróra vágott csokoládé
  • 15 dkg aszalt gyümölcs (áfonya, sárgabarack, mazsola)
Elkészítése:
  1. A puha vajat, cukrot és a tojásokat habosra keverjük.
  2. Közben kimérjük a szárazanyagokat, az aszalt gyümölcsöket és összekeverjük.
  3. A keverő fejét átcseréljük a dagasztóra és hozzákeverjük a többi hozzávalót is.
  4. Dió méretű golyókat formázunk, melyeket a tepsire téve kilapogatunk.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon 18 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése