2013. december 6., péntek

Isteni szelet



Hozzávalók a piskótához:
  • 5 tojás sárgája
  • 10 evőkanál víz
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál búzadara
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 dkg keserű kakaó
  • 10 dkg őrölt dió
Hozzávalók a habhoz:
  • 5 tojás fehérje
  • 25 dkg porcukor
Elkészítése:
  1. A tojások sárgáját a cukorral és vízzel habosra keverjük.
  2. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
  3. A krémhez a tejet melegedni tesszük, majd hozzáadjuk a búzadarát, cukrot, kakaót és megfőzzük.majd lehűtjük.
  4. A puha vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a diót.
  5. Mikor egyforma hőmérsékletűre hűl a két krém óvatosan összekeverjük őket.
  6. A kihűlt tészta tetejére kenjük.
  7. A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött sűrű habbá keverjük. Ezután a krém tetejére kenjük, csokidarával díszítjük.
Tepsi mérete: 24cmx36cm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése