Hozzávalók a piskótához:
- 5 tojás sárgája
- 10 evőkanál víz
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl tej
- 2 evőkanál búzadara
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 2 dkg keserű kakaó
- 10 dkg őrölt dió
- 5 tojás fehérje
- 25 dkg porcukor
- A tojások sárgáját a cukorral és vízzel habosra keverjük.
- Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
- A krémhez a tejet melegedni tesszük, majd hozzáadjuk a búzadarát, cukrot, kakaót és megfőzzük.majd lehűtjük.
- A puha vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a diót.
- Mikor egyforma hőmérsékletűre hűl a két krém óvatosan összekeverjük őket.
- A kihűlt tészta tetejére kenjük.
- A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött sűrű habbá keverjük. Ezután a krém tetejére kenjük, csokidarával díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése