A saját szülinapomra elkészült az első marcipánnal bevont tortám. Már nagyon vártam, hogy végre legyen alkalmam hasznosítani a Kopenkánál tanultakat. Tortának most egy csokis-túrósat választottam.
Hozzávalók a piskótához:
- 6 tojás
- 25 dkg cukor
- 1,5 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg liszt
- 45 g keserű kakaópor
- 1,5 csomag sütőpor
- 22 dkg olvasztott vaj
- 185 ml tej
- csipet só
- A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük.
- Közben kimérjük a száraz anyagokat és a tejet, vajat.
- Kanalanként adjuk hozzá a lisztes keveréket és közben felváltva öntsünk hozzá egy kis vajat és tejet.
- A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába (26cm) öntjük és előmelegített (180 fok) sütőben 45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
- Ha kihűlt a piskótánk szedjük ki a formából és vágjuk félbe. (vagy három részre)
- 50 dkg túró
- 1 pohár joghurt
- 1 citrom héja
- fél citrom leve
- 12 dkg cukor
- 40 ml víz
- 8 g étkezési zselatin
- 250 ml tejszín
- A túrót egy villával összetörjük, ha kell botmixerrel.
- Hozzáadjuk a joghurtot, citrom héját, levét, cukrot, összekeverjük.
- A tejszínt habverővel habosra keverjük.
- A vízhez hozzárakjuk a zselatint és megmelegítjük, hogy elolvadjon a zselatin, majd lassan a tejszínhabhoz keverjük.
- Ezután a túrót is a habhoz adjuk és jól összekeverjük.
- A krémünk 2/3 részét a torta alsó lapjára kenjük, majd ráhelyezzük a tetejét és a maradékot a torta tetejére és az oldalára kenjük.
- Marcipánnal vagy akár csokimázzal is díszíthető.
Csodaszép lett a tortád :)
VálaszTörlésKöszi! :)
Törlés