Téli fázós estéken jól tud esni egy meleg finomság, ami jelen esetben a tejberizs. Gondolom mindenki el tudja készíteni akár recept nélkül is, viszont én ehhez a recepthez ragaszkodom, így mindig a megszokott tökéletes ízt kapjuk.
Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 120 g kristálycukor
- 1 kiskanál vaj
- 2 félbehasított vaníliás rúd vagy 1 csomag vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- 210 g rizs
- A rizst enyhén sós vízben előfőzzük 3 percig, majd leszűrjük, lecsepegtetjük.
- A tejet felforraljuk a cukorral és a többi hozzávalóval, majd hozzáadjuk a rizst.
- A tűzhelyet takarékra véve (vagy később még kisebbre) fedővel, 5-10 percenként megkeverve puhára, ragacsosra főzzük a rizst.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése