2013. december 20., péntek

Tejberizs


Téli fázós estéken jól tud esni egy meleg finomság, ami jelen esetben a tejberizs. Gondolom mindenki el tudja készíteni akár recept nélkül is, viszont én ehhez a recepthez ragaszkodom, így mindig a megszokott tökéletes ízt kapjuk.

Hozzávalók:
  • 1 liter tej
  • 120 g kristálycukor
  • 1 kiskanál vaj
  • 2 félbehasított vaníliás rúd vagy 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 210 g rizs
Elkészítése:
  1. A rizst enyhén sós vízben előfőzzük 3 percig, majd leszűrjük, lecsepegtetjük.
  2. A tejet felforraljuk a cukorral és a többi hozzávalóval, majd hozzáadjuk a rizst.
  3. A tűzhelyet takarékra véve (vagy később még kisebbre) fedővel, 5-10 percenként megkeverve puhára, ragacsosra főzzük a rizst.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése