Unokahúgom első születésnapi tortájának elkészítésére kaptam megbízást. Nem keveset agyaltam rajta, hogy milyen ízű legyen, végül ezt a 3 színű piskótát választottam, amihez én csoki és vanília pudingos krémet raktam. Tetejét marcipánnal és kis virágokkal díszítettem. Ez volt a második marcipánnal bevont tortám, így rettenetesen izgultam milyen fogadtatása lesz a kész műnek.
Hozzávalók a fehér piskótához:
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 4 evőkanál víz
- 10 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- fél csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 4 evőkanál víz
- 2 evőkanál cukor
- 8 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- fél csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 4 evőkanál víz
- 1 csomag puncsos pudingpor
- 7 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- fél csomag vaníliás cukor
- A tojásokat a cukorral és a vízzel nagyon habosra keverjük.
- Kimérjük a hozzávalókat, kicsit összekeverjük és a tojásos habhoz adjuk, elkeverjük.
- Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük a tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon, 20 perc alatt készre sütjük.
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag csokis pudingpor
- 1-2 evőkanál kakaópor
- 8 dl tej
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- A tejet elfelezzük és megfőzzük a kétféle pudingot, majd hűlni hagyjuk.
- A szobahőmérsékletű, puha vajat a porcukorral nagyon habosra keverjük, majd ezt a habot is elfelezzük.
- Az egyik felét a csokis, másik felét pedig a vaníliás pudinghoz keverjük.
- A csokis pudinghoz hozzáteszünk még 1-2 evőkanál keserű kakaóport.
- Kigondoljuk a lapok sorrendjét, hogy két egyforma szín ne érintkezzen és összeállítjuk a tortánkat.
- Ha marcipánnal akarjuk bevonni, akkor az egyik krémből vékonyan kenjük be a legfelső lap tetejét is és végül a torta oldalát is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése