Ez a 100. blogbejegyzés. :) Mikor elkezdtem szépen leírni, képekkel illusztrálni a recepteket nem is gondoltam, hogy valamikor elérem ezt a számot.
A minap egy kókuszos keksztekercset készítettem Piszke családi receptje alapján, ami már a leírása alapján is egyből megtetszett. Aggodalmaim ellenére nagyon kellemes állagú tésztát kaptam, amit nagyon könnyű volt kinyújtani, feltekerni. Első próbálkozásra szerintem nagyon mutatós kis csigák lettek. A mi kávéfőzőnk viszont nagyon erős kávét csinál, így legközelebb hígítom majd tejjel.
Hozzávalók a barna részhez:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 5 dkg kakaópor
- 15 dkg porcukor
- 2 dl feketekávé (1 dl feketekávé, 1 dl tejjel hígítva)
- 1 dl rum
- 25 dkg vaj
- 5 dkg kókusztejpor
- 20 dkg porcukor
- kókuszreszelék a nyújtáshoz
- A barna rész hozzávalóit összekeverjük, összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható, gyurmázható masszát kapjunk.
- A fehér részhez a puha szoba hőmérsékletű vajat a porcukorral és a tejporral habosra keverjük, hogy kifehéredjen.
- A barna részt elfelezzük.
- A kinyújtásához egy folpack fóliát leterítünk, megszórjuk kókuszreszelékkel és kb. 25*35 cm-es téglalappá nyújtjuk.
- Tetejét megkenjük a fehér krém felével, megszórjuk kókuszreszelékkel és ügyesen feltekerjük.
- Ugyan így készítsük el a másik tekercset is.
- A tekercseket folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe, pár óra múlva szépen szeletelhető.
Szuper! Na, ezt tuti megcsinálom! :)
VálaszTörlés