2013. május 20., hétfő

Citromtorta

 

Hozzávalók:
  • 115 g vaj
  • 2 teáskanál citromhéj
  • 285 g liszt
  • 300 g cukor
  • 2 csipet só
  • 6 tojás
  • 2,5 dl frissen facsart citromlé
  • 1 dl tejszín
Elkészítése:
  1. A vajat alacsony hőfokon felolvasztjuk és belerakunk egy teáskanál citromhéjat, és 5 percig állni hagyjuk.
  2. A lisztet összekeverjük a 60 g cukorral, egy csipet sóval, és hozzáöntjük a vajat. Villával addig keverjük, amíg morzsalékos tésztát kapunk. Kivajazott tortaformába beleöntjük a masszát és egyenletesen az alján is és az oldalán is elnyomogatjuk. 
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük, lehűtjük.
  4. A maradék citromhéjat nagyon apróra összevágjuk.
  5. A 260 g cukrot, citrom héjját, a tojással, a citromlével és a másik csipet sóval habosra keverjük.
  6. Habbá verjük a tejszínt, és hozzákeverjük a tojásos masszához. 
  7. Beleöntjük a tésztaalapba, és további 25-30 percig sütjük, amíg a krém megszilárdul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése