2013. május 18., szombat

Spárgakrémleves



Hozzávalók:
  • 50 dkg spárga
  • 1,2 l csontleves
  • 4 dl tej
  • só, őrölt fehér bors
  • 4-4 dkg vaj és liszt
  • csipetnyi cukor
  • 2 dl tejszín
  • 2 tojás sárgája

Elkészítése:
  1. Először a spárgát megtisztítjuk, összevágjuk apróra, a fejüket félre rakjuk.
  2. A csontlevest a tejjel felforraljuk és beletesszük a spárgát, 4-5 perc főzés után hozzárakjuk a fejeket és tovább forraljuk.
  3. A vajból és lisztből rántást készítünk és besűrítjük vele a levest.
  4. Ízesítjük sóval, borssal, csipet cukorral, majd botmixerrel pépesítjük.
  5. Szűrjük át, hogy a fás darabok kikerüljenek a levesből és öntsük még forrón a tejszín és tojássárgája elkevert elegyére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése