Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 2 dkg élesztő
- 4-5 dl tej
- 4 tojás sárgája
- 10 dkg vaj
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
- Az élesztőt 2 dl édes tejben megkelesztjük.
- Habosra keverjük a puha vagy olvasztott vajat, a többi cukorral, tojássárgájával.
- Hozzáadjuk a megfuttatott élesztőt, lisztet és annyi langyos tejet, hogy lágy tésztát kapjunk.
- Amikor jó hólyagos, kizsírozott kuglófformába öntjük és kb. a duplájára kelesztjük.
- Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
- Vaníliás porcukorral tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése