2013. május 28., kedd

Zwetschke kuchen


Ez a recept még a német ismerősöktől származik, szilvás sütemény lenne a magyar neve. Készülhet meggyel, szilvával, almával is, előfordult már, hogy a gyümölcs alá túró is került. Sőt, a rebarbarás-epres tortának is ez az alapja. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni. :)

Tészta hozzávalói:
  • 20 dkg liszt
  • 7 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 5 g sütőpor
  • 5 g vaníliás cukor
  • 12,5 dkg Rama
  • pici só 
Tészta elkészítése:
  1. A hozzávalókat egy tálba rakjuk és összekeverjük, összegyúrjuk.
  2. Egy kivajazott, lisztezett torta formát kibélelünk vele, úgy, hogy egy kis pereme is legyen.
  3. (ha tepsiben készítjük másfélszeres adagot készítsünk)
Szabadon választható töltelék:
  1. Idénygyümölcsökkel szabadon készíthető.
  2. A tésztát szórjuk meg zsemlemorzsával.
  3. Pl. tegyünk rá meggyet, szilvát vagy almát reszelve.
  4. Szórjuk meg ízlés szerint fahéjjal, cukorral.
  5. Erre jön a teteje.
Teteje hozzávalói:
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 12,5 dkg rama
  • 5 g csomag sütőpor
  • 5 g vaníliás cukor
Elkészítése:
  1. A hozzávalókat összekeverjük, de nem fog összeállni, csak morzsás, darabos lesz.
  2. Ezt a morzsás tésztát a töltelékre szórjuk.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük és 180 fokon, kb. 45 percig sütjük, míg a teteje szépen elkezd pirulni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése