Ez a recept még a német ismerősöktől származik, szilvás sütemény lenne a magyar neve. Készülhet meggyel, szilvával, almával is, előfordult már, hogy a gyümölcs alá túró is került. Sőt, a rebarbarás-epres tortának is ez az alapja. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni. :)
Tészta hozzávalói:
- 20 dkg liszt
- 7 dkg cukor
- 1 tojás
- 5 g sütőpor
- 5 g vaníliás cukor
- 12,5 dkg Rama
- pici só
- A hozzávalókat egy tálba rakjuk és összekeverjük, összegyúrjuk.
- Egy kivajazott, lisztezett torta formát kibélelünk vele, úgy, hogy egy kis pereme is legyen.
- (ha tepsiben készítjük másfélszeres adagot készítsünk)
- Idénygyümölcsökkel szabadon készíthető.
- A tésztát szórjuk meg zsemlemorzsával.
- Pl. tegyünk rá meggyet, szilvát vagy almát reszelve.
- Szórjuk meg ízlés szerint fahéjjal, cukorral.
- Erre jön a teteje.
- 15 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 12,5 dkg rama
- 5 g csomag sütőpor
- 5 g vaníliás cukor
- A hozzávalókat összekeverjük, de nem fog összeállni, csak morzsás, darabos lesz.
- Ezt a morzsás tésztát a töltelékre szórjuk.
- Előmelegített sütőbe tesszük és 180 fokon, kb. 45 percig sütjük, míg a teteje szépen elkezd pirulni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése