Hozzávalók:
- 50 dkg spárga
- 1,2 l csontleves
- 4 dl tej
- só, őrölt fehér bors
- 4-4 dkg vaj és liszt
- csipetnyi cukor
- 2 dl tejszín
- 2 tojás sárgája
Elkészítése:
- Először a spárgát megtisztítjuk, összevágjuk apróra, a fejüket félre rakjuk.
- A csontlevest a tejjel felforraljuk és beletesszük a spárgát, 4-5 perc főzés után hozzárakjuk a fejeket és tovább forraljuk.
- A vajból és lisztből rántást készítünk és besűrítjük vele a levest.
- Ízesítjük sóval, borssal, csipet cukorral, majd botmixerrel pépesítjük.
- Szűrjük át, hogy a fás darabok kikerüljenek a levesből és öntsük még forrón a tejszín és tojássárgája elkevert elegyére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése