2013. május 8., szerda

Medvehagymás-juhtúrós tekercs



Tészta hozzávalói:
  • 40 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 2 kiskanál só
  • 1 kiskanál cukor
Juhtúrós-medvehagymás töltelék hozzávalói:
  • 15 dkg juhtúró
  • 25 dkg tejföl
  • kis csokor medvehagyma 
Töltelék elkészítése:
  1. A medvehagymát megmossuk, apróra vágjuk.
  2. A juhtúrót és a tejfölt egy tálban simára keverjük, majd hozzáadjuk a medvehagymát is.
Elkészítése:
  1. 1 dl tejet meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk kicsit állni, felfutni.
  2. A többi hozzávalót egy keverőtálba rakjuk, mikor az élesztő felhabosodott azt is hozzáöntjük és keverőgép dagasztójával összekeverjük.
  3. Az összekevert tésztát átgyúrjuk, 3 részre osztjuk és egyformán mindegyiket kinyújtjuk és megkenjük a töltelékkel.
  4. Szorosan felcsavarjuk és ilyen \ / \ / \ / \ / \ / formán felvágjuk a tekercset.
  5. Sütőpapírra tesszük a csigákat és tojással megkenjük a tetejüket.
  6. Előmelegített sütőben 200 fokon, kb. 15 perc alatt szép arany színűre sütjük őket.

Eredeti recept: http://sutidoboz.hu/medvehagymas-juhturos-tekercs/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése