Hozzávalók :
- 60 dkg pulykamellfilé
- 4-5 szelet bacon
- 50 dkg brokkoli
- csomag spárga
- 1 csomag zöldhagyma
- 350 ml tejszín
- 2 egész tojás
- 20 dkg trappista sajt
- só, bors, vegeta, szerecsendió
- kevés vaj
Elkészítése:
- A csirkemellet felkockázzuk, a spárgát meghámozzuk, 2 centis darabokra vágjuk.
- A brokkolit és a spárgát vegetás vízben félig megfőzzük.
- Egy nagyobb jénait kivajazunk, bacon szalonnával kibéleljük az alját.
- A csirkemellet sózzuk, borsozzuk majd a baconra helyezzük.
- Ezután rárakjuk a félig megfőzött zöldségeket, apróra vágott újhagymát.
- Ha maradt még hús rárakjuk a maradékot, tetszés szerint bacont rakhatunk a tetejére is.
- A tejszínt összekeverjük a két tojással, szerecsendióval, majd ráöntjük az eddigi rétegekre.
- Előmelegített sütőbe helyezzük, alufóliával letakarva kb. 40-45 percig sütjük.
- Ezután rászórjuk a trappista sajtot és további 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése