Hozzávalók:
- 50 dkg masni tészta
- 1 csokor újhagyma (5szál)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 30 dkg gomba
- só, bors
- 25 dkg füstölt sonka vagy tarja
- 3-4 dl tejszín
- 15 dkg márványsajt
- 20 dkg fagyasztott spenót vagy 30 dkg friss bébispenót
Elkészítése:
- A tésztát lobogó sós vízben főzzük ki, szűrjük le. Tegyünk félre egy keveset a tészta főzővízéből.
- A felkarikázott újhagymát fonnyasszuk meg az olívaolajon, adjuk hozzá a felszeletelt gombát, pároljuk meg.
- Sózzuk (óvatosan meg a sonka és a sajt is sós), borsozzuk, adjuk hozzá a felkockázott sonkát is.
- Öntsük fel tejszínnel, morzsoljuk bele a márványsajtot és adjuk hozzá a fagyasztott spenót pürét vagy a friss, megmosott, összevágott spenótleveleket.
- Forgassuk össze a tésztát a szósszal, ha száraznak találjuk adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővízéből.
- Reszelt sajttal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése