Hozzávalók:
- 115 g vaj
- 2 teáskanál citromhéj
- 285 g liszt
- 300 g cukor
- 2 csipet só
- 6 tojás
- 2,5 dl frissen facsart citromlé
- 1 dl tejszín
Elkészítése:
- A vajat alacsony hőfokon felolvasztjuk és belerakunk egy teáskanál citromhéjat, és 5 percig állni hagyjuk.
- A lisztet összekeverjük a 60 g cukorral, egy csipet sóval, és hozzáöntjük a vajat. Villával addig keverjük, amíg morzsalékos tésztát kapunk. Kivajazott tortaformába beleöntjük a masszát és egyenletesen az alján is és az oldalán is elnyomogatjuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük, lehűtjük.
- A maradék citromhéjat nagyon apróra összevágjuk.
- A 260 g cukrot, citrom héjját, a tojással, a citromlével és a másik csipet sóval habosra keverjük.
- Habbá verjük a tejszínt, és hozzákeverjük a tojásos masszához.
- Beleöntjük a tésztaalapba, és további 25-30 percig sütjük, amíg a krém megszilárdul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése