2013. május 16., csütörtök

Sonkás-kukoricás tekercs



Tészta hozzávalói:
  • 40 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 2 kiskanál só
  • 1 kiskanál cukor
Töltelék hozzávalói:
  • 25 dkg sonka
  • 1 csokor újhagyma vagy 1 lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb pohár tejföl
  • 20 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 1 doboz kukorica
  • szezámmag

Elkészítése:
  1. 1 dl tejet meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk kicsit állni, felfutni.
  2. A többi hozzávalót egy keverőtálba rakjuk, mikor az élesztő felhabosodott azt is hozzáöntjük és keverőgép dagasztójával összekeverjük, kicsit pihentetjük.
  3. A töltelék hozzávalóit apróra vágjuk, a sajtokat lereszeljük, a tejfölt összekeverjük 2 gerezd zúzott fokhagymával.
  4. Az összekevert tésztát átgyúrjuk, 3 részre osztjuk és egyformán mindegyiket kinyújtjuk, megkenjük fokhagymás tejföllel, megszórjuk apróra vágott sonkával, kukoricával, apróra vágott lila hagymával vagy újhagymával és reszelt sajttal. 
  5. Szorosan felcsavarjuk és ilyen \ / \ / \ / \ / \ / formán felvágjuk a tekercset.
  6. Sütőpapírra tesszük a csigákat, tojással megkenjük a tetejüket és megszórjuk szezámmaggal.
  7. Előmelegített sütőben 200 fokon, kb. 15 perc alatt szép arany színűre sütjük őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése