Tészta hozzávalói:
- 40 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 1 dl olaj
- 2 kiskanál só
- 1 kiskanál cukor
- 25 dkg sonka
- 1 csokor újhagyma vagy 1 lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb pohár tejföl
- 20 dkg trappista sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 1 doboz kukorica
- szezámmag
Elkészítése:
- 1 dl tejet meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk kicsit állni, felfutni.
- A többi hozzávalót egy keverőtálba rakjuk, mikor az élesztő felhabosodott azt is hozzáöntjük és keverőgép dagasztójával összekeverjük, kicsit pihentetjük.
- A töltelék hozzávalóit apróra vágjuk, a sajtokat lereszeljük, a tejfölt összekeverjük 2 gerezd zúzott fokhagymával.
- Az összekevert tésztát átgyúrjuk, 3 részre osztjuk és egyformán mindegyiket kinyújtjuk, megkenjük fokhagymás tejföllel, megszórjuk apróra vágott sonkával, kukoricával, apróra vágott lila hagymával vagy újhagymával és reszelt sajttal.
- Szorosan felcsavarjuk és ilyen \ / \ / \ / \ / \ / formán felvágjuk a tekercset.
- Sütőpapírra tesszük a csigákat, tojással megkenjük a tetejüket és megszórjuk szezámmaggal.
- Előmelegített sütőben 200 fokon, kb. 15 perc alatt szép arany színűre sütjük őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése