Hozzávalók:
- 3 tojás
- 75 g cukor
- 70 g tejföl
- 50 g vaj
- 100 g darált dió
- 65 g liszt
- 5 g sütőpor
- rebarbara
- eper
- fahéj, barna cukor
Elkészítése:
- Tojások fehérjét kemény habbá verjük.
- A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a vajat is.
- Ezután a lisztet, diót és végül a sütőport is.
- A felvert tojások habját is óvatosan a masszához keverjük.
- Kivajazott lisztezett tepsibe öntjük a tésztát.
- A rebarbarát felkockázzuk, az epreket félbe/negyedbe vágjuk, majd ízlés szerint 1-2 kanál barna cukorral és 1 kiskanál fahéjjal összekeverjük a felkockázott zöldség/gyümölcsöket.
- Szép egyenletesen a massza tetejére szórjuk az epres keveréket.
- Előmelegített sütőben (180 fokon) 30-40 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, főleg középen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése