Tejbegrízes-ribizlis süti
Hozzávalók a piskótához:
- 6 tojás
- 30 dkg kristálycukor
- 6 evőkanál víz
- 30 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Elkészítése:
- A tojásokat, cukrot és vizet jó sokáig habosra keverjük.
- Hozzákeverjük a lisztet, sütőport.
- Kivajazott, lisztezett formába öntjük és előmelegített (180 fok) sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Krém hozzávalói:
- 2 dl tej
- 2 dkg gríz
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg Rama
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30-40 dkg ribizli
Elkészítése:
- A tejhez hozzáadjuk a grízt és sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
- A porcukrot, vaníliás cukrot, Ramát habosra keverjük.
- Végül a két krémet, ha egyforma hőmérsékletűre hűltek összekeverjük.
- Óvatosan hozzákeverjük a ribizlit is.
- A piskótát ketté vágjuk, majd a közepére kenjük a krémet.
- Hűtőben pihentetjük, míg összeáll a krém.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése