2013. június 18., kedd

Tarkabarka süti


Hozzávalók a tésztához:
  • 6 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 0,5 dl olaj
  • 1 dl víz
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 kiskanál kakaópor
  • 1 csipet só
Puding hozzávalói:
  • 8 dl tej
  • 2 csomag puncsos vagy epres pudingpor
  • 6 evőkanál cukor
Tetejére:
  • 900 g tejföl
  • 6 evőkanál porcukor
  • kakaópor
  • 10 g zselatin
Elkészítése:
  1. Elkészítjük a pudingos részt, a tejjel elkeverjük a pudingot, cukrot és sűrűre főzzük.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá keverjük.
  3. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a lisztes sütőport és vizet, olajat lassanként hozzákeverjük.
  4. Ezután hozzákeverjük a tojások felvert habját is.
  5. A tészta felét egy tepsi aljába öntjük. 
  6. A másik feléhez hozzákeverünk 2 kiskanál kakaóport majd ezt a fehér piskótára csurgatjuk.
  7. Az időközben kihűlt pudingból kanállal pöttyöket/foltokat rakunk a kétszínű tésztára.
  8. Előmelegített sütőben 180 fokon  kb. 40 percig sütjük.
  9. Elkészítjük a süti tetejét. 2 dl tejfölt elkezdünk melegíteni, majd a zselatint belekeverjük, hozzáadjuk a cukrot is. Összekeverjük a többi tejföllel és a kihűlt sütemény tetejére öntjük az egészet, egyenletesen elsimítjuk.
  10. Hűtőben pihentetjük min. 1 órát, hogy megdermedjen, majd kakaóporral meghintve tálaljuk.


Tepsi mérete: 24x36cm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése