Hozzávalók a tésztához:
- 6 tojás
- 18 dkg cukor
- 0,5 dl olaj
- 1 dl víz
- 25 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 kiskanál kakaópor
- 1 csipet só
- 8 dl tej
- 2 csomag puncsos vagy epres pudingpor
- 6 evőkanál cukor
- 900 g tejföl
- 6 evőkanál porcukor
- kakaópor
- 10 g zselatin
Elkészítése:
- Elkészítjük a pudingos részt, a tejjel elkeverjük a pudingot, cukrot és sűrűre főzzük.
- A tojások fehérjét kemény habbá keverjük.
- A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a lisztes sütőport és vizet, olajat lassanként hozzákeverjük.
- Ezután hozzákeverjük a tojások felvert habját is.
- A tészta felét egy tepsi aljába öntjük.
- A másik feléhez hozzákeverünk 2 kiskanál kakaóport majd ezt a fehér piskótára csurgatjuk.
- Az időközben kihűlt pudingból kanállal pöttyöket/foltokat rakunk a kétszínű tésztára.
- Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük.
- Elkészítjük a süti tetejét. 2 dl tejfölt elkezdünk melegíteni, majd a zselatint belekeverjük, hozzáadjuk a cukrot is. Összekeverjük a többi tejföllel és a kihűlt sütemény tetejére öntjük az egészet, egyenletesen elsimítjuk.
- Hűtőben pihentetjük min. 1 órát, hogy megdermedjen, majd kakaóporral meghintve tálaljuk.
Tepsi mérete: 24x36cm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése