Régebben többször készült almás hús, de annak a receptje feledésbe merült. Pár hónapja próbálkoztam hasonló elkészítésével, de nem aratott nagy sikert. Ezt a receptet viszont mostanában találtam és azóta terveztem elkészíteni. Egyszerű, könnyen elkészíthető és ami a lényeg, ízlett a családnak, szóval bekerül a gyűjteménybe is.
Hozzávalók:
- 75 dkg csirkemell filé felkockázva
- 4 evőkanál mustár
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- só, bors
- 1 kiskanál kakukkfű
- 3-4 alma
- 20 dkg reszelt sajt
- A mustárt az olajjal, fűszerekkel összekeverjük, majd a felkockázott húst hozzárakjuk és alaposan elkeverjük, hogy mindenhova jusson a pácból.
- Ezután áthelyezzük egy jénai tálba, elsimítjuk, majd az almát karikákra vágjuk és ezzel befedjük a húst.
- Legvégül megszórjuk reszelt sajttal.
- Befedjük alufóliával és előmelegített sütőbe (180fok) tesszük, kb. 45 percre.
- Ezt követően levesszük az alufóliát és rápirítjuk a sajtot, kb. 15 perc alatt.
- Tetszőleges körettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése