Sokszor, sokfelé láttam és hallottam már a madeleine nevű sütiről, de még sosem ettem. Anyu konyhájában viszont találtam egy formát hozzá, így egyből ki kellett próbálnom. Kicsit olyan, mint a muffin, nagyon egyszerű elkészíteni, de nem kell hozzá papírkapszli, roppant mutatós, sőt a babakézbe is belefér. Bárhogy ízesíthetjük, az alapanyagok mindig megtalálhatóak egy háztartásban. Nekem ebből az adagból 2x8db sütim lett.
Hozzávalók:
- 10 dkg finomliszt
- 2 egész tojás
- 10 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg kristálycukor
- 1 citrom héja és leve
- fél csomag sütőpor
- A vajat megolvasztjuk.
- A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd lassan a nem meleg vajat hozzáadjuk.
- Belekeverjük a szárazanyagokat is, fűszerezzük, ezután egy órára hűtőbe rakjuk.
- A madeleine formát csak kivajazzuk, majd egy kiskanálnyi tésztát rakunk mindegyik mélyedésbe.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük őket.
- Utána jöhet a következő kör.
- Porcukorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése