Ezt a receptet egy fotófelhívásra készítettem el, annyi volt a kikötés, hogy sütőtök legyen benne meg tészta, mivel a Gyermelyi írta ki a játékot. A családot sokkolta az ötletem, a sütőtököt levesben meg tortában szokták csak enni... Így alakult, hogy spontán ami eszembe jutott azokat vettem és használtam fel az ebédhez, amit most kivételesen nem tudok grammra pontosan leírni. A lényeg, hogy ízlett a családnak és mindenki kétszer is evett belőle.
Hozzávalók:
- 1 kisebb sütőtök fele
- 6-8 db champion gomba
- 25 dkg sonka
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dl tejszín
- evőkanál liszt
- só, bors
- kakukkfű
- rozmaring
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 50 dkg Gyermelyi tészta
- trappista sajt
- A vizet felrakjuk forrni, majd a tésztát sós vízben kifőzzük.
- A sütőtököt apró kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben pici olajon megpirítjuk és félrerakjuk.
- Felvágjuk a hagymát, gombát megpucoljuk, apróra vágjuk és a sonkát is felkockázzuk.
- A hagymát kicsi olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a sonkát, gombát is és tovább pároljuk.
- Sózzuk, borsozzuk.
- A tejszínhez rakunk egy kicsi lisztet, kis forró vizet a tészta főzővizéből elkeverjük, majd a zöldségekre öntjük.
- Fűszerezzük kakukkfűvel, rozmaringgal, petrezselyemmel, fokhagymával.
- Hozzákeverjük a sütőtököt, majd a kifőtt tésztát.
- Trappista sajttal tálaljuk. Rakhatunk rá tökmagot is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése