2020. március 11., szerda

Marcipános korong



Hozzávalók a tésztához:
  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg Rama
  • 8 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 5 dkg darált mandula
Hozzávalók a többi részéhez:
  • 10 dkg sárgabaracklekvár
  • 30 dkg fehér marcipánmassza
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg tortabevonó étcsokoládé
  • 60 db hámozott, szeletelt mandula
Elkészítése:
  1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, összegyúrjuk.
  2. Vékonyra nyújtjuk és kerek szaggatóval kiszaggatjuk.
  3. Pár perc alatt világosra sütjük.
  4. A marcipánmasszát fólia segítségével vékonyra nyújtjuk és ugyanakkora kör szaggatóval kiszaggatjuk.
  5. Kis lekvár segítségével minden kisült kis koronghoz hozzátapasztunk egy marcipán lapkát.
  6. A tortabevonót felolvasztjuk és minden kis korongot félig belemártunk.
  7. Egy kis mandulaszelettel díszítjük.
  8. Dobozba rakva sokáig eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése