Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 15 dkg Rama
- 8 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- 5 dkg darált mandula
- 10 dkg sárgabaracklekvár
- 30 dkg fehér marcipánmassza
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg tortabevonó étcsokoládé
- 60 db hámozott, szeletelt mandula
- A tészta hozzávalóit összekeverjük, összegyúrjuk.
- Vékonyra nyújtjuk és kerek szaggatóval kiszaggatjuk.
- Pár perc alatt világosra sütjük.
- A marcipánmasszát fólia segítségével vékonyra nyújtjuk és ugyanakkora kör szaggatóval kiszaggatjuk.
- Kis lekvár segítségével minden kisült kis koronghoz hozzátapasztunk egy marcipán lapkát.
- A tortabevonót felolvasztjuk és minden kis korongot félig belemártunk.
- Egy kis mandulaszelettel díszítjük.
- Dobozba rakva sokáig eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése