Ez a pogácsa maradék krumplipüréből készült. Bizonyára mindenkinél előfordul, hogy több köret készül, mint amit a család el tud fogyasztani. Ezekben a vészterhes időkben meg nincs szivünk kidobni, így megnéztem mire is tudjuk felhasználni a maradék krumplipürét.
Hozzávalók:
- 30 dkg krumplipüré
- 30 dkg liszt
- 1 dl tejföl
- 1 egész tojás
- 10 dkg zsír
- 1 csapott evőkanál só
- 1 dl langyos lej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- A langyos tejet, pici cukorral és az élesztővel felfuttatjuk.
- Kimérjük a többi hozzávalót, majd picit összedolgozzuk.
- Hozzáadjuk a felfutott élesztőt.
- Összekeverjük a dagasztógéppel, egy ragacsos, lágy tésztát kapunk.
- Duplájára kelesztjük, majd lisztezett felületen kinyújtjuk és hajtogatjuk.
- 30 perc pihentetés után még kétszer megismételjük.
- Ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét berácsozzuk, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
- Tetejét lekenjük tojással, akár reszelt sajttal is megszórhatjuk.
- Szilikonos sütőpapírra rakosgatjuk a pogácsákat és előmelegített, 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése