Hozzávalók:
- 4 tojás
- 15 +10 dkg kristálycukor
- 1 dl olaj
- 1 dl meleg víz
- 25 dkg liszt
- 1 zacskó sütőpor
- csipet só
- 3 zacskó tejszín ízű pudingpor
- 9 dl tej
- 25 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 4-5 alma
- fahéj
- 4 tojás sárgáját a 15 dkg kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadunk
1 dl olajat és 1 dl meleg vizet. - Hozzákeverjük a 25 dkg lisztet és a sütőport, csipet sót.
- Utána óvatosan a felvert tojások habját is hozzákeverjük.
- Közben egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, az aljára szórunk egy kis kristálycukrot, majd arra vékony almaszeleteket vágunk, amit fahéjjal és cukorral megszórunk.
- Ráöntjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
Almák a tepsiben |
- 9 dl tejben megfőzzük a 3 zacskó pudingport, ízlés szerint cukrot is teszünk hozzá. (10 dkg)
- 25 dkg vajat habosra keverünk 5 dkg porcukorral.
- Végén összekeverjük a kettőt.
- A piskótát megfordítjuk, hogy az almás része legyen felül és az összekevert részt erre öntjük és elsimítjuk.
- Csokidarával díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése