2013. február 5., kedd

Almás-krémes süti


Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 15 +10 dkg kristálycukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl meleg víz
  • 25 dkg liszt
  • 1 zacskó sütőpor
  • csipet só
  • 3 zacskó tejszín ízű pudingpor
  • 9 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 4-5 alma
  • fahéj
Piskóta elkészítése:
  1. 4 tojás sárgáját a 15 dkg kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadunk
    1 dl olajat és 1 dl meleg vizet.
  2. Hozzákeverjük a 25 dkg lisztet és a sütőport, csipet sót.
  3. Utána óvatosan a felvert tojások habját is hozzákeverjük.
  4. Közben egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, az aljára szórunk egy kis kristálycukrot, majd arra vékony almaszeleteket vágunk, amit fahéjjal és cukorral megszórunk.
  5. Ráöntjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
Almák a tepsiben
Krém elkészítése:
  1. 9 dl tejben megfőzzük a 3 zacskó pudingport, ízlés szerint cukrot is teszünk hozzá. (10 dkg)
  2. 25 dkg vajat habosra keverünk 5 dkg porcukorral.
  3. Végén összekeverjük a kettőt.
  4. A piskótát megfordítjuk, hogy az almás része legyen felül és az összekevert részt erre öntjük és elsimítjuk.
  5. Csokidarával díszítjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése