- minimum 30 dkg meggy
- 8-10 dkg cukor
- csipetnyi só
- 1 dl tejszín
- 2 evőkanál liszt
- darabka fahéj
- 1 citrom héja
- szegfűszeg
- 2 dl vörösbor
Elkészítése:
- 8 dl vizet a cukorral meg egy csipet sóval felforralunk.
- Beledobjuk a kimagozott meggyet és tovább forraljuk.
- Közben kimérjük a 2 dl vörösbort egy kisebb edénybe, belereszeljük a citrom héját, hozzáadunk egy darabka egész fahéjat (vagy egy kiskanál őröltet) és 5-6 szem szegfűszeget. Jól felforraljuk, így az alkohol kiforr belőle.
- A tejszínt és a lisztet jó alaposan elkeverjük (pl. egy mix-fixben jól összerázzuk, hogy ne legyen csomós) és besűrítjük vele a levest.
- Hozzáadjuk a leszűrt vörösboros lét is.
- Lehűtjük, hidegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése