2013. február 3., vasárnap

Vörösboros meggyleves


Hozzávalók:
  • minimum 30 dkg meggy
  • 8-10 dkg cukor
  • csipetnyi só
  • 1 dl tejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • darabka fahéj
  • 1 citrom héja
  • szegfűszeg
  • 2 dl vörösbor
Elkészítése:
  1. 8 dl vizet a cukorral meg egy csipet sóval felforralunk.
  2. Beledobjuk a kimagozott meggyet és tovább forraljuk.
  3. Közben kimérjük a 2 dl vörösbort egy kisebb edénybe, belereszeljük a citrom héját, hozzáadunk egy darabka egész fahéjat (vagy egy kiskanál őröltet) és 5-6 szem szegfűszeget. Jól felforraljuk, így az alkohol kiforr belőle.
  4. A tejszínt és a lisztet jó alaposan elkeverjük (pl. egy mix-fixben jól összerázzuk, hogy ne legyen csomós) és besűrítjük vele a levest.
  5. Hozzáadjuk a leszűrt vörösboros lét is.
  6. Lehűtjük, hidegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése