Tészta hozzávalói:
- 6 egész tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál forró víz
- 15 dkg darált dió
- 5 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- A tojásokat ketté választjuk és a fehérjéből kemény habot verünk.
- Tojások sárgáját a cukorral és vízzel habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a diót, lisztet, sütőport, majd a tojásfehérjét is óvatosan hozzákeverjük.
- Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30-40 percig sütjük.
- 4 tojás sárgája
- 1 evőkanál liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg porcukor
- 2 dl tej
- 25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- A hozzávalókat (tojás sárgája, liszt, vaníliás cukor, 5 dkg porcukor) egy edénybe kimérjük, felöntjük a 2 dl tejjel és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
- Szoba hőmérsékletűre hűtjük.
- A puha vajat és porcukrot robotgép segítségével habosra keverjük, majd ha kihűlt a puding óvatosan hozzá kanalazzuk a habos vajhoz és alaposan összekeverjük.
- A kihűlt piskóta köré tegyünk egy tortagyűrűt.
- Ezt a sárga krémet utána rá kell kenni a piskóta tetejére.
- 4 tojás fehérje
- 20 dkg porcukor
- A két hozzávalót gőz fölött habosra, keményre keverjük szintén robotgép segítségével. Ezt legalább 10 percig kell keverni.
- A fehér habot a sárga krém tetejére kenjük.
- Tetejét csokidarával díszítjük.
hmmm...ezt én már kóstoltam? :D
VálaszTörlésSzerintem nem... pedig ez az én egyik kedvenc sütim. :)
VálaszTörlés