Egyik kedvencünk ez a sajttorta, amit többféle variációban is el lehet készíteni. Készült már tejkaramellával is (McDonaldsos verzió), de sajnos a magyar verzió elég kemény marad sütés után. Utána többször készült lekvárral a tetején, málnával vagy, mint a képen látszik házi szilvalekvárral koncentrikus köröket rajzoltam bele, amit egy hurkapálca segítségével középről kezdve kihúztam. Nagyon mutatós lett és nem mellesleg nagyon finom is.
Hozzávalók:
- 25 dkg teljes kiőrlésű keksz
- 15 dkg vaj
- 75 dkg mascarpone krémsajt
- 1 evőkanál cukor
- 1 1/2 kanál liszt
- 3 tojás
- 70 g tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg málna
- 2 evőkanál cukor
- A málnát kicsit felfőzzük, lepaszírozzuk, majd a két evőkanál cukorral sűrűre főzzük. (szerintem lekvárral helyettesíthető)
- A kekszet ledaráljuk, majd összekeverjük a megolvasztott vajjal és egy tortaformába simítjuk.
- Előmelegített sütőben 190 fokon, 10 percig sütjük.
- Összekeverjük a krémsajtot, cukrot, lisztet és tejfölt, majd egyenként hozzárakjuk a tojásokat.
- A masszát a már félig megsült tésztára öntjük és a lekvárból pöttyöket rakunk rá, amit akár egy hurkapálca segítségével cifrázhatunk.
- 160 fokos sütőben középre rakjuk a tortát, alá az üres tepsibe vizet öntünk és kb. 60 percig sütjük, félidőnél alufóliával letakarhatjuk. (nekem ráragadt a tetejére)
- Ha a karamellás verziót sütjük, kb. 40 perc után szórjuk rá a felaprított tejkaramellát.
- 12 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a teteje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése