Egyszer régen készítettem egy banános kuglófot, de a kukában végezte. Azóta a banán tiltólistán szerepelt, kizárt, hogy én azt még egyszer sütihez felhasználom. Most viszont megláttam ezt a receptet egy Németországban vásárolt újságban, azon nyomban bejelöltem, hogy ezt valamikor kipróbálom. Eredetileg egy piskótára kerül a krém, kúp alakban, azon csokimáz. Szóval nem muszáj hozzá kettőt sütni, de nekem így alakult. A süti elkészítése nem bonyolult, csak a leírása lett túl hosszú.
Krém hozzávalói:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 5 dl tej
- 25 dkg vaj (puha)
- 5 dkg kókuszreszelék
- 3-4 banán
- 2 egész tojás
- 10 dkg kristálycukor
- 4 evőkanál hideg víz
- 10 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1/2 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 1 dl tejszín
- 10 dkg étcsoki apróra vágva
- 2 kiskanál vaj
- A pudingot a cukorral és pár kanál tejjel simára keverjük, majd a többi tejjel felfőzzük, utána szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk.
- A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral és a hideg vízzel habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, csipet sót és alacsony fokozaton óvatosan belekeverjük.
- Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
- Ugyan így megsütjük a második piskótát is.
- A szobahőmérsékletű, puha vajat 8-10 perc alatt nagyon habosra keverjük.
- Folyamatos keverés mellett hozzákanalazzuk a kihűlt pudingot, majd a kókuszreszeléket is beleszórjuk.
- A kihűlt piskóta köré teszünk egy tortagyűrűt.
- Az alsó piskótára kenünk egy vékony réteg krémet, majd a banánokat hosszában félbe vágjuk és lefektetjük a krémre, majd a maradék krémet is rákenjük.
- Tetejére rakjuk a második piskótát is, majd kb. 2 órára a hűtőbe helyezzük a tortánkat.
- A csokimázhoz a tejszínt felforraljuk, majd hozzárakjuk a felaprított étcsokit, vajat és addig keverjük, míg a csoki felolvad benne.
- Kenjük a torta tetejére a csokimázat, szórjuk meg kókuszreszelékkel, majd tegyük hűtőbe, hogy megszilárduljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése