Hozzávalók:
- 10 dkg étcsoki
- 15 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 12,5 dkg kristálycukor
- 2 tojás
- fél csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 g keserű kakaópor
- szeletelt mandula
- A csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a megolvasztott vajat is és elkeverjük a csokival.
- A tojást és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáöntjük a csokis vajat.
- Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a szárazanyagokat (liszt, kakaó, sütőpor) is és simára keverjük.
- A körtéket meghámozzuk, félbe vagy apróra vágva kibélelünk vele egy kivajazott kb. 20 cm átmérőjű tortaformát.
- Ráöntjük vagy rákanalazzuk a csokis masszát és megszórjuk szeletelt mandulával a tetejét.
- Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése