Tészta hozzávalói:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg hideg vaj
- 1 egész tojás
- 1/2 teáskanál só
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 3 dl húsleveslé
- 3 dl tej
- 1 egész tojás
- 50 dkg brokkoli
- 20 dkg füstölt sonka
- 10 dkg reszelt sajt (gouda, trappista)
- só, bors, szerecsendió
- 4 egész tojás
- 2-3 szál petrezselyem, pirospaprika
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kinyújtjuk és kb. egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk vele, úgy hogy kis peremet is készítünk neki. (fontos, hogy hidegek legyenek a hozzávalók)
- A tésztát egy villával többször végigszúrkáljuk.
- Lefedjük és kb. 30 percre a hűtőbe rakjuk pihenni.
- A brokkolit vágjuk apró rózsákra, sós vízben félig főzzük meg. (ha adunk hozzá egy kis szódabikarbónát szép zöld marad)
- A sonkát kockázzuk fel.
- Ezek után elkészítjük a tetejére való besamel mártást.
- 5 dkg vajat megolvasztunk, majd hozzárakjuk a lisztet és világos rántást készítünk belőle.
- Felöntjük a tej és a húsleveslé keverékével, jól elkeverjük és 3-5 percig tovább főzzük. (ha csomós marad vessük be a botmixert)
- Sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá szerecsendiót is.
- Keverjük hozzá a tojást és a reszelt sajtot is.
- A tésztánkat előmelegített sütőben (180 fok) 15 percig süssük elő.
- Ha kivettük a sütőből tegyük rá az előfőzött brokkolit és szórjuk meg a sonkával.
- Öntsük a tetejére a szószt és tegyük vissza a sütőbe, további 30 percre.
- 30 perc elteltével ismét kivesszük a pitét és ráütjük a 4 tojást, majd visszarakjuk a sütőbe egy 5-10 percre míg a tojás megsül.
- Ha elkészült pirospaprikával és apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése