Franciadrazsés süti
Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 50 dkg liszt
- 2 egész tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 5 g sütőpor
- citrom reszelt héja
- csipet szódabikarbóna
Elkészítése:
- Habosra keverjük a puha vajat a cukorral, vaníliás cukorral.
- Hozzáadjuk a két tojást.
- Ezután a lisztet, sütőport, sót is hozzáadjuk, simára keverjük.
- Fél órát szobahőmérsékleten pihentetjük, majd a nyomóba töltjük és sima, tiszta tepsire kinyomkodjuk a formákat, dekoráljuk cukorkával.
- Ízesíthetjük a tésztát kakaóval vagy citrommal, mézeskalács fűszerkeverékkel, stb.
- 180 fokra előmelegített sütőben, 10-15 perc alatt készre sütjük.
- Miután kisült egyből egy kés segítségével meglazítjuk a virágokat, mert hidegen már törik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése