2013. március 4., hétfő

Franciadrazsés süti

Hozzávalók:
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 50 dkg liszt
  • 2 egész tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 5 g sütőpor
  • citrom reszelt héja
  • csipet szódabikarbóna
Elkészítése:
  1. Habosra keverjük a puha vajat a cukorral, vaníliás cukorral.
  2. Hozzáadjuk a két tojást.
  3. Ezután a lisztet, sütőport, sót is hozzáadjuk, simára keverjük.
  4. Fél órát szobahőmérsékleten pihentetjük, majd a nyomóba töltjük és sima, tiszta tepsire kinyomkodjuk a formákat, dekoráljuk cukorkával.
  5. Ízesíthetjük a tésztát kakaóval vagy citrommal, mézeskalács fűszerkeverékkel, stb.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben, 10-15 perc alatt készre sütjük.
  7. Miután kisült egyből egy kés segítségével meglazítjuk a virágokat, mert hidegen már törik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése