2013. március 31., vasárnap

Boccacció szelet (kávés-diós)


Piskóta hozzávalói:
  • 6 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 6 g sütőpor
  • 5 dkg prézli
  • ostyalap
Elkészítése:
  1. Szétválasztjuk a 6 tojást, a fehérjét elkezdjük habbá verni.
  2. Kimérünk 25 dkg cukrot, hozzáöntjük a félig felvert tojáshabhoz és tovább keverjük.
  3. Ha elég habos hozzáadjuk a 6 tojás sárgáját is.
  4. Összekeverjük a maradék száraz anyagokat, majd óvatosan a tojáshabhoz keverjük.
  5. Ostyalappal kibélelünk egy tepsit és a habos masszát ráöntjük.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Kávés krém hozzávalói:
  • 1 tojás sárgája
  • 1 egész tojás
  • 1/4 l tej
  • 15 dkg porcukor
  • 10 g vaníliás cukor (1 csomag)
  • 2 kávéskanál darált kávé
  • 2 evőkanál liszt
  • 25 dkg vaj
Elkészítése:
  1. A hozzávalókat a vaj kivételével egy edénybe mérjük, majd sűrű krémet főzünk belőle.
  2. A vajat habosra keverjük.
  3. Ha kihűlt a krém, óvatosan hozzá keverjük a felhabosított vajhoz.
  4. Ezt a krémet rásimítjuk a piskótára, majd pirított dióval megszórjuk. 
Tepsi mérete: 24cmx36cm 

2 megjegyzés:

  1. nem vagyok nagy kávés, de szerencsére van itthon tchibom, szóval ki kell próbálnom ezt a receptet. Nyerni szeretnék :)

    VálaszTörlés