Hozzávalók:
- 25 dkg cérnametélt
- 50 dkg túró
- 4 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg tejföl
- 12 dkg cukor
- 4 darab réteslap
- kevés olaj a kenéshez
- 1 üveg meggybefőtt
- Megfőzzük a cérnametéltet, leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük.
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habbá keverjük.
- Kihabosítjuk a tojások sárgáját a citromhéjjal, cukorral, majd belekeverjük a tejfölt.
- Óvatosan összeforgatjuk a két habot, közben hozzáadjuk a szétmorzsolt túrót és a cérnametéltet is hozzákeverjük.
- Kivajazunk egy tepsit, zsemlemorzsával megszórjuk, 2 réteslapot olajjal megkenünk és az aljára fektetjük.
- A túrós töltelék felét a jénaiba rakjuk, majd rászórjuk a meggyet, ezután a maradék túrós tésztát is rátesszük.
- A tetejére újabb két olajjal megkent réteslapot teszünk.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 45 perc alatt szép aranyra sütjük.
- Felkockázva, porcukorral megszórva kínáljuk.
Ez az egyik kedvenc édességem, meggyel valami isteni a vargabéles! :)
VálaszTörlés