Hozzávalók:
- 1 csokor medvehagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 liter húsleveslé
- 1,5 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
- 1-2 száraz kifli
Elkészítése:
- Pici olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megmosott, felaprított medvehagymát is, kicsit fonnyasztjuk.
- Felöntjük 1 liter húsleves lével vagy 1 liter vízzel és két tyúkhúsleves kockát dobunk hozzá.
- Felforraljuk, majd hozzáöntjük az egy kanál liszttel elkevert tejszínt és levesszük a tűzről.
- Botmixerrel összeturmixoljuk.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Pirított kiflikarikával vagy tetszőleges feltéttel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése