Hozzávalók a piskótához:
- 10 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 14 dkg étcsokoládé
- 14 dkg porcukor
- 4 nagyobb tojás
- 7 dkg liszt
- csipet só
A piskóta elkészítése:
Sajtkrém:
Elkészítése:
Popcake készítése:
Forrás és további trükkök, tanácsok: http://cuppcake.blog.hu/2011/11/15/hogyan_keszul_a_cake_pop
- A vajat 10 dkg porcukorral habosra keverem.
- Közben felolvasztom a csokit vízgőz felett, vagy a legalacsonyabb fokozaton (elektromos főzőlapon). A csokit hagyom hűlni, majd beleöntöm a vajkrémbe, keverem.
- A tojássárgákat egyenként belekeverem a masszába.
- A fehérjéket a maradék porcukorral kemény habbá verem, majd az egészet összeforgatom óvatosan.
- A végén beleszitálom a lisztet, és simává keverem.
- Kivajazott, lisztezett sütőformába öntöm és 180 fokon 30 percig sütöm.
- A kisült piskótát hagyom kihűlni.
Sajtkrém:
- 5 dkg puha vaj
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg Philadelphia sajtkrém
Elkészítése:
- A hozzávalókat habosra keverjük.
- Beletörjük a már kihűlt piskótát és tovább keverjük, míg egy masszát kapunk.
- Lehűtjük, legjobb egy éjszakára hűtőbe rakni.
Popcake készítése:
- A masszából golyókat formázunk és ismét lehűtjük őket.
- Csokoládét olvasztunk és a hurkapálcákat 3 részre vágjuk.
- A hurkapálca egyik végét belemártjuk a csokiba és így szúrjuk bele a golyókba.
- Ismét hűtőbe rakjuk a golyókat.
- Ezután a csokiba mártjuk a golyókat és utána a színes cukorral dekoráljuk.
Forrás és további trükkök, tanácsok: http://cuppcake.blog.hu/2011/11/15/hogyan_keszul_a_cake_pop
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése