Hozzávalók:
- 15 dkg marcipán (fehér)
- 10 dkg rama
- 10 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 citrom héja
- 1 kiskanál sütőpor
- 2 evőkanál mandula aroma (színtelen)
- 50 ml tej
- só
Elkészítése:
- A margarint langyosra olvasztjuk, egy tálban robotgéppel elkeverjük a cukorral, mandulaaromával, tojással.
- Belereszeljük a marcipánt (a reszelő nagy lyukú oldalán) és a citromhéjat. (Célszerű a marcipánt 10 percre betenni a mélyhűtőbe, így könnyebb lereszelni.)
- Egy másik tálba kimérjük a lisztet, összekeverjük a sütőporral, egy csipet sóval.
- Hozzákeverjük a lisztes keveréket is, majd a tejet.
- Papírkapszlikkal kibéleljük a muffin sütőformát, a tésztát egyenlően szétosztjuk benne.
- Előmelegített sütőben 20-25 percig 175 fokon sütjük.
- Dekorációként tejszínhab és cukordísz kerülhet rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése